BBCX index

Daymakerindex blir Better Business CX Index.

Tidigare i vår gick Better Business ut med nyheten om sin strategiska satsning i största konkurrentens varumärke och Daymakerindex. Ett steg i den processen är att vidareutveckla det tidigare branschindexet, så att det blir ett ännu bättre verktyg för detaljhandeln.

– Vi ser ett uppskattat verktyg som har stor potential att ge företag en överskådlig insikt om deras kundupplevelse. Genom att vässa frågorna, förlänga mätperioden och genomföra fler mätningar i fler branscher får vi en än mer rättvis jämförelse och höjer kvalitén på mätningarna, säger Lina Schölin VD Better Business.

Mätningarna som startar i höst kommer ha störst fokus på det personliga kundmötet och den mekaniska försäljningen. I år kommer vi dessutom kartlägga vilka initiativ bolagen har tagit till följd av och för att begränsa spridningen av Covid-19. Resultatet kommer att presenteras i början på nästa år, 2021. Vi kommer att analysera de 100 största bolagen och presentera de 50 bästa resultaten, övriga presenteras endast i bokstavsordning. Samtliga företag kommer få ta del av sina egna resultat i detalj.

För mer användbarhet, kommer fler rapporter att publiceras under 2021 och korreleras mot bland annat geografiska lägen och ekonomiska nyckeltal.
En annan nyhet i år är att även enskilda butiker och kedjor som inte hör till de 100 största, kan delta för att få benchmarking mot de 100 största. Dessa resultat publiceras inte i rankingen, men blir ett mycket värdefullt verktyg i butikens/kedjans eget förbättringsarbete.

Vi kommer också integrera Better Business verktyg och mäta suveräna serviceprestationer.

– Utmärkelsen Suverän Service®, som ges vid kundupplevelser som varit högt över förväntan, brukar vara ett uppskattat verktyg för att motivera medarbetare att sträva efter att ge service utöver det vanliga, berättar Lina.

För mer information, vänligen kontakta
Lina Schölin, VD Better Business World Wide, lina@betterbusiness.se, 08-5118 5119

Vi på Better Business World Wide har under 25 år hjälpt företag och organisationer inom olika branscher att mäta samt utveckla kundupplevelser och ageranden genom Mystery Shopping och andra mätmetoder i över 60 länder. Vi är grundare och medlemmar av branschorganisationen MSPA Europe/Africa och utbildar både branschen och våra kunder i metoden genom forskning inom ämnet och våra böcker som finns på 25 språk. Vårt rapportsystem BeOnline erbjuder kunderna sofistikerade rapporter i realtid på obegränsat antal språk.