Suverän Service på Pinchos

En kontantfri restaurang som växer snabbt

Pinchos är en svensk franchisekedja som grundades 2012 i Göteborg. Restaurangerna profilerar sig genom att vara kontantfria och att gästerna beställer och betalar via sin telefon, via en av företaget utvecklad app.

Pincho Nation AB har för närvarande 49 restauranger i Sverige och är en av Sveriges snabbast växande franchisekedjor, som nu även finns i Norge, Danmark och Finland. År 2016 vann Pincho Nation AB priset ”Framtidens Franchise”.

“Fick oss att känna oss mer än välkomna tillbaka”
En av våra shoppers åt middag på Pinchos Magasinsgatan en dag i somras och lämnade följande omdöme efter sitt besök:

“Med sitt glada och engagerande sätt och glimten i ögat spred servisen härlig stämning i hela lokalen. Från det att vi kom in i restaurangen till det att vi gick kände vi oss väl omhändertagna. Servisen kikade till oss titt som tätt under middagen, tog sig tid att slå sig ner för att prata med oss trots fullsatt restaurang. När servisen såg att vi inte fått maten ännu frågade denne om vi ville ha lite extra popcorn så länge, en liten gest men vi kände oss sedda. Servisen gav verkligen det där lilla extra och vi blev superimponerade! När vi skulle gå tackade denne oss på ett genuint sätt, hoppades att vi verkligen trivts under vårt första besök på Pinchos och fick oss att känna oss mer än välkomna tillbaka.”

Ett vardagsrum för en personlig upplevelse
Josefin Fors, restaurangchef på Pinchos Magasinsgatan, berättar hur glada alla på Magasinsgatan blev då de fick höra om att de tilldelats omdömet Suverän Service: “Vi är en liten restaurang med en tajt personalgrupp och vi kände verkligen att det är vi alla som har bidragit till detta. Dessutom fick köket bra betyg för maten, så vi firade tillsammans med tårta, allihop.”

På frågan om Pinchos Magasinsgatan arbetar aktivt med kundbemötande svarar Josefin att personalen inte tränas systematiskt, utan att man snarare har en härlig känsla och kultur på restaurangen som de försöker förmedla. Hennes vision som ledare är att restaurangen ska kännas lite som ett vardagsrum, avslappnat och hemtrevligt. “Vi på Pinchos skapar en upplevelse och erbjuder en mer social och personlig typ av service, jämfört med den traditionella synen på service då servitrisen ska vara snabbt runt på borden för att ta upp beställningar. Vi går fram snabbt och skapar kontakt direkt genom att pratsamt bjuda på oss själva. Det går hem hos vissa men ibland kan gästen hellre vilja vara ifred. Därför försöker vi både vara rättvisa i vår fördelning av uppmärksamhet och samtidigt känna av läget hos gästen”.

Tankar om morgondagens kund
På frågan om vilka förväntningar hon tror att morgondagens kund kommer att ha på hennes verksamhet svarar Josefin: “Jag tror att morgondagens gäst letar efter en relation. Nuförtiden har man tillgång till så mycket info redan innan besöket i restaurangen, har kanske sett andra besökares betyg och kan googla om det är nåt man inte förstår. När man träffar sin servitör eller servitris vill man få kontakt med den personen, frågar kanske “vad vill du rekommendera?” och “vad tycker du?”. Kunden vill ha en unik upplevelse, som inte går att söka upp online.”

Om Suverän Service
Better Business World Wide har definierat kriterier för mystery shopping i Norden och Europa, med uppdrag i mer än 55 länder. Vi arbetar med kunder i olika branscher som alla har samma mål: Att mäta, utveckla och förbättra service och kvalitet. Vi tycker att det är extra roligt när någon av dem får omdömet Suverän Service. Mer om Suverän Service kan du läsa här.